Många vet inte om att flera operatörer erbjuder speciella mobilabonnemang vid 55+. Dessa abonnemang är specifikt anpassade för den som är lite äldre och kommer ofta med olika typer av förmånliga förmåner. Dessa abonnemang är ofta rabatterade eller kan innebär att man erbjuds ett lägre pris de första månaderna av abonnemanget eller att man får högre surfmängd än i det ordinarie abonnemanget. Det kan vara bra att se över vilka typer av personliga önskemål som finns kring abonnemanget för att enkelt hitta det som passar bäst.

Flera operatörer erbjuder seniorrabatt redan från 55 år medan andra kan ha högre ålderskrav. Men det finns även vissa föreningar som erbjuder seniorer billigare mobilabonnemang dock krävs det att man är medlem i föreningen. Beroende på vilka krav man har på ett mobilabonnemang behöver inte alltid senioravtalet vara det billigaste, därför är det bra att jämföra både de vanliga avtalen mot seniorabonnemangen. Om man ofta använder mobilen för att surfa, använda streamingtjänser, lyssna på musik eller ljudböcker kan man behöva en större mängd surf. Men använder man däremot bara mobilen för att ringa och kolla nyheterna behövs inte samma mängd surf.

Kundtjänst viktigt om man som 55 plus vill nå operatör för mobilabonnemang

Idag har smarta telefoner funnits så pass länge i samhället att många är vana att kunna använda mobilen för en mängd olika funktioner. Många vill kunna ta emot filmer på och bilder på sina barnbarn, prata genom FaceTime, streama sport och hålla sig allmänt uppdaterade. Genom att skaffa ett 55 plus abonnemang kan man spara från 10 kr till över 100 kr per månad. Många av de operatörer som ger en lägre rabatt har ofta väldigt bra priser på sina abonnemang. Som med andra abonnemang ingår det i princip alltid fria Sms och fria samtal. Det som skiljer sig åt är i stort sätt surfmängden. Många äldre vill också kunna kontakta sin operatör om man stöter på problem därför kan det vara viktigt med en operatör som är enkel att nå.

Exempel på operatörer med pensionärsrabatt

  • Med Comviq kan man spara 600 kr per år då de erbjuder alla pensionärer 50 kr rabatt på deras ordinarie priser.
  • Hallon erbjuder persionärsabonnemang från 55+ och ger runt 10 kr till 30 kr billigare månadskostnad.
  • Tele2 har en pensionärsrabatt på 20 % per månad vilket kan ge en besparing på över 1300kr per år.