Det har blivit allt mer populärt bland svenska låntagare att ansöka om lån som inte involverar Upplysningscentralen (UC). Till exempel väljer många att låna upp till 75 000 kr utan UC via nischbanker. Nedan belyser vi fördelarna med att göra detta!

5 fördelar med att låna upp till 75 000 kr utan UC via en nischbank

Fördelarna med att ta ett sådant här lån via en nischbank inkluderar att:

  • Din kreditvärdighet hos UC inte påverkas. När du väljer att låna upp till 75 000 kr utan UC registreras din kreditupplysning inte i deras register. Därmed påverkas inte heller din kreditvärdighet hos dem negativt av ansökan. Detta gör att du kan göra flera låneansökningar utan att för den skull påverka din kreditvärdighet i UC:s register.
  • Sekretessen är högre. En annan fördel är att dina personliga uppgifter skyddas, då spridningen av dessa är mer begränsad när andra kreditupplysningsföretag används. Om du önskar en högre grad av diskretion vad gäller dina finansiella transaktioner är detta därmed ett attraktivt alternativ.
  • Låneprocessen är snabbare. När du tar ett lån upp till 75 000 kr utan UC hos en nischbank brukar låneprocessen vara snabbare. Nischbankerna har nämligen för vana att behandla de låneansökningar som de får in mer skyndsamt än de traditionella storbankerna. Detta är såklart fördelaktigt när du snabbt behöver få tillgång till de pengar som du lånar.
  • Lånen är tillgängliga för fler privatpersoner. Ytterligare en fördel är att dessa lån även kan vara tillgängliga för personer med lite lägre kreditvärdighet eller betalningsanmärkningar. Denna kundgrupp brukar vanligtvis avvisas av de traditionella bankerna. Men hos nischbankerna har de alltså större möjlighet att bli beviljade ett lån.
  • Lånevillkoren är flexibla. Sist men inte minst vill vi även belysa de flexibla lånevillkoren. Många långivare som erbjuder dessa lån till privatpersoner har nämligen flexibla återbetalningsplaner. Dessa kan ofta anpassas i viss utsträckning efter låntagarens ekonomiska situation. Till exempel kan du välja att betala ett lägsta belopp varje månad eller pytsa in lite mer när du har möjlighet.

Därför uppskattas dessa lån av många låntagare runt om i landet.