Om du är i behov av pengar snabbt och inte har möjlighet att vänta ens i ett par dagar kan smslån vara en lösning. Det finns mängder av långivare som erbjuder smslån. Och eftersom detta är ett lån utan säkerhet, som dessutom ofta även kan gest till den med betalningsanmärkningar, måste långivaren veta att de får in pengarna på något sätt. Detta gör dem bland annat genom att höja räntan och korta ner löptiden. Det är väldigt vanligt att du max får 30 dagars återbetalningstid. Om du inte skulle klara av att betala tillbaka inom den tiden är risken stor att du tar ett nytt smslån för att snabbt lösa det första. Detta resulterar i en ond cirkel som blir svår att ta sig ur.

Då kan det lämpa sig

Smslån hör inte till det smartaste lånet eftersom det är dyrt. Men ibland uppstår situationer som gör det omöjligt att få tag på pengar snabbt. Om du vet med dig att du kommer kunna betala tillbaka inom ett par dagar kan det vara bra med smslån. Men det är inte ett lån du ska ta för att exempelvis shoppa eller köpa en resa för. Om du inte behöver låna ett jättestort belopp är det alltid bäst att rådfråga vänner eller familj först. Kanske kan du låna av dem istället? Då slipper du räntor och korta löptider som kan sätta dig i skuldfällan.
Kanske har din lön blivit försenad med ett par dagar men du vet att pengarna kommer in. Om du behöver pengar direkt för att exempelvis kunna betala hyran kan smslån vara ett alternativ.

Tänk på det här

Innan du bestämmer dig för att ta ett smslån bör du begrunda alternativen noggrant. Kan du inte vänta några dagar och se om du kan spara in pengar på något annat sätt? Kanske kan du sälja något? Eller försöka att leva ännu mer snålt. Ofta går det att dra in en del pengar genom att minska på andra utgifter. Det kan handla om att shoppa billigare varumärken i matbutiken eller att promenera istället för att ta bilen korta sträckor. Om du väl ska ta ett lån bör du alltid jämföra dina alternativ noggrant så att du får en så låg ränta som möjligt. För intresserade har denna sida vidare info.