Har du jobbat på ett och samma sjukhus under en längre tid? Då kan det kännas som att en särskilt mycket högre lön är ganska avlägsen och svår att nå. Som tur är kan du dock välja att byta inriktning i din karriär och få en högre lön som sjuksköterska i Norge. Men även om du skulle välja att växla in på detta spår i karriären kan du vilja maximera din lönenivå ytterligare. Läs vidare för att ta del av våra tips kring hur du kan gå tillväga!

Hur mycket får man i lön som sjuksköterska i Norge?

Innan du fattar ett beslut om att eventuellt byta jobb vill du först veta hur mycket man får i lön som sjuksköterska i Norge. Svaret på denna fråga är att du som specialistsjuksköterska kan tjäna cirka 45 000 norska kronor före skatt. Som legitimerad sjuksköterska utan specialistkompetens kan du istället räkna med en genomsnittlig lön på ca 39 500 norska kronor före skatt.

Utifrån denna information kan du förmodligen räkna ut ungefär hur mycket just du kan tänkas vara värd i en rekryterares ögon. Därmed kan du också fundera lite grann på hur mycket du skulle vilja få i lön för att byta inriktning i karriären och börja jobba i vårt västra grannland.

Två tips för att maximera din lön och få upp den till nästa nivå

Det finns även vissa tips som du kan använda dig av för att maximera din lön som sjuksköterska i Norge. För att få upp lönen till nästa nivå kan du till exempel:

  • Jobba fler timmar per månad. Ett enkelt sätt att tjäna mer pengar varje månad är att helt enkelt jobba fler timmar. Detta kan dock vara mindre tilltalande om du redan jobbar heltid eller mer. Men i annat fall kan detta vara ett bra sätt att tjäna lite mer pengar.
  • Arbeta på en annan plats. Du kan ofta få upp din lön lite grann genom att välja en annan geografisk placering. Det kan till exempel handla om att du börjar arbeta i Norge. Men du kan även få en högre lön än genomsnittet på vissa håll och kanter i Sverige.