Det finns många personliga presenter att tänka igenom när man skall ge bort någonting fint. Ett bröllopsalbum är klassiskt och dessutom ett sätt att minnas någonting som blivit starten för en ny tid!

Att föreviga sitt bröllop gör nog alla brudpar. Det vanligaste är att man har en proffsfotograf som följer med under hela vigseln och festen och som enbart har uppgiften att fotografera ur alla väntade och oväntade vinklar. Många väljer även att låta någon filma den stora dagen. Men det räcker inte med att fota. På något sätt ska bilderna även sedan presenteras. Att ha flera hundra bilder på en hårddisk kan vara trevligt men det blir betydligt finare om man göra något slags collage av dem. Det är här som bröllopsalbumen fyller sin roll.
Bröllopsalbum finns idag i en mängd olika utföranden. Ett klassiskt album är det som är utformat som ett vanligt fotoalbum men med skillnaden att framsidan har ett romantiskt tryck. Det kan även vara att albumet är format som ett hjärta.

Design

Om ett sådant album används behöver bilderna framkallas (utskrifter rekommenderas inte) för att sedan klistras fast. Man kan då även klistra fast bröllopsprogrammet som användes i kyrkan eller menyn. Allt för att spara detaljer från bröllopsdagen.

Ett allt mer populärt sätt att spara bröllopsbilderna är däremot att göra en fotobok. Även här finns det ett minst lika stort utbud och detta främst gällande storlek, utformning och antal sidor som boken ska ha.
Den stora fördelen med fotoböcker är att det blir tryckt direkt i boken i fotokvalité. Man behöver inte framkalla, klippa och klistra utan detta sker helt digitalt. Många företag som erbjuder fotoböcker har gratis program som kan laddas ner eller möjlighet för kunderna att skapa fotoboken online. Dessa program är ofta extremt enkla att hantera vilket gör att alla kan göra en fotobok även om man inte är speciellt datorvan.
Det viktigaste är i alla fall att göra fotoboken tätt inpå bröllopet. Risken är annars att det glöms bort och att man efter några år ångrar sig.