Att ha eller inte ha lägenhetslarm

Att ha eller inte ha ett lägenhetslarm kan ha en stor betydelse. Om du har otur och får inbrott kan ett lägenhetslarm vara avgörande. Det finns statistik som visar att lägenhetslarm fungerar förebyggande och stoppar inbrott från att hända över huvud taget. Trotts detta är lägenhetslarm inte självklart ett bra val. De allra flesta får ju faktiskt inte inbrott. Man kan tänka det som en försäkring. Du kommer med största sannolikhet inte få inbrott eller krocka med bilen. Om du dock krockar kan du vara väldigt glad om du har en försäkring.

Förutsäga behov av lägenhetslarm

För att ta metaforen vidare är det alltså omöjligt att förutsäga om du kommer ha nytta av ditt lägenhetslarm. De allra flesta får inte inbrott, men om du väl får det är det bra att ha ett larm! För att förutsäga behov av lägenhetslarm kan du fundera på hur lägenheten ser ut. Hur fungerar grannarna med varandra och är din lägenhet på ett högt eller lågt våningsplan? Om du har grannar som är aktiva och uppmärksamma kan de vara mer värdefulla än ett lägenhetslarm. Om din lägenhet ligger högt upp i luften är inbrott mindre troligt så länge du låser dörren ordentligt.

Priser på lägenhetslarm

Priserna på lägenhetslarm varierar mycket. Skillnaden mellan olika lägenhetslarm och larm i allmänhet kan vara stora. Det beror på att olika larm kommer med olika saker. Vissa lägenhetslarm inkluderar en larmcentral som larmet kopplas till. Dessa larm har fördelen att du alltid har anar människor som kan hjälpa dig att kontrollera ditt hem. Andra billigare larm blir du ägare till. Du betalar en engångskostnad och kameror monteras upp. Det är sedan upp till dig att övervaka ditt hem. Detta kan vara skönt för vissa som har kontrollbehov. För andra kan dessa typer av lägenhetslarm vara stressande.

Lägenhetslarm och ekonomin

Lägenhetslarm och ekonomin hänger samman på flera olika sätt. För de allra flesta är lägenhetslarmen en utgift som man betalar utan att få inbrott. Det faktum att man har lägenhetslarm kan hjälpa dig om du får inbrott gällande försäkringen. De med lägenhetslarm som fått inbrott tenderar att få mer tillbaka på sin försäkring. Om man inte har lägenhetslarm är risken att man inte får lika mycket tillbaka. Om du får något stulet kan ett lägenhetslarm hjälpa att fånga tjuvarna. Ibland kan larmet samla uppgifter om den via kameror så att de kan fångas. Då förlorar du inget på att ha haft lägenhetslarm vid inbrott!