En hårförlängning kan förvandla även de kortaste och finaste lockarna till ett långt och svallande hår. Denna typ av hår ses därför inte längre bara på kändisar, utan kan ses på alla sorters kvinnor. Oavsett om det rör sig om förlängningar med äkta löshår eller syntetiskt hår, kan en hårförlängning ge dig mer volym, längd och glamour. Hårförlängningar kan antingen utföras i hemmet eller på en hårsalong, men det viktigaste beslutet du har att fatta är huruvida du ska välja syntetiskt eller äkta löshår.

En global marknadsplats för äkta löshår

Äkta löshår tänkt att användas för hårförlängningar framställs i flera olika länder, däribland Malaysia, Brasilien, Peru, Kina och Ryssland. Mänskligt hår har ofta en enhetlig kvalitet, där alla strån har en och samma riktning. Hinduiska tempel i Indien är en viktig källa till mänskligt hår för äkta löshår, där personer donerar sitt hår som en del av en religiös ritual. På grund av den höga kostnaden för mänskligt hår, har syntetiskt hår börjat fylla gapet mellan tillgång och efterfrågan, och dessa skönhetsprodukter tillverkade av människor designas, tillverkas och säljs nu i många länder världen över.

Äkta löshår eller syntetiskt hår?

Hårförlängningar med äkta löshår av människohår är vanligtvis det alternativ som professionella stylister föredrar att arbeta med, eftersom håret ser naturligt ut och kan såväl färgas som stylas utifrån kundens preferenser. Det är ett mer kostsamt alternativ än syntetiska förlängningar, men äkta löshår är mer mångfasetterat och kräver samtidigt mer omvårdnad. Denna typ av hår kan stylas med hjälp av en hårfön, en locktång eller liknande produkter, och det är också möjligt att använda olika slags stylingprodukter i håret.

Äkta löshår behöver tvättas försiktigt och balsameras, och håret kommer hålla sig snyggt i ett år eller mer om det behandlas på rätt sätt. Löshår med clips avlägsnas när det är dags att sova, medan vissa salonger fäster håret med hjälp av lim, stygn eller värme, vilket leder till att håret sitter på plats i flera veckor i stöten.

När du ska köpa en hårförlängning är det viktigt att du känner till för- och nackdelarna med äkta löshår och syntetiskt sådant. Med hjälp av ovanstående information hoppas vi att du ska kunna fatta ett välgrundat beslut!